(?)

Cursus Tekenen

Stap voor stap leer je in deze cursus tekenen met het materiaal waar jouw voorkeur naar uit gaat. In de cursus leer je de technieken vanaf de basis. En zal gestart worden met gemakkelijke oefeningen om de techniek in de vingers te krijgen. De keuzes van materialen zijn hieronder verder omschreven. De eerste weken leer je de basis waarna je begint met je eerste zelf gekozen tekening. 

Tekenen met grafietpotlood

In deze cursus leer je realistisch tekenen met de grafietpotloden 8B tot 6H. Door deze laag over laag te gebruiken ontstaan de mooiste contrasten.Tekenen met Staedtler fineliners
Crosshatching Crosshatching is een techniek om via lijnen licht en schaduw oppervlakte te tekenen. Schaduw creëer je door het papier te vullen met gekruiste lijnen waardoor er dichtheid ontstaat.

Dot drawing Met de dot drawing techniek maak je realistische tekeningen door middel van puntjes. Net zoals bij de crosshatch techniek creëer je licht en donker oppervlaktes door meer of minder puntjes te zetten.

    

Deze twee technieken zijn ook mogelijk met gekleurde fineliners van Staedtler en met Bic balpen.


Dag-workshop pentekenen

Tijdens de dag-workshop starten we vanaf de basis. Dit doormiddel van een paar kleine oefeningen. Hieraan koppel ik een klein stukje kunsttheorie met inspirerende voorbeelden uit de geschiedenis. Wanneer je klaar bent met de oefeningen ga je beginnen met je tekening. Voorbeelden van afbeeldingen die je zou kunnen tekenen stuur ik voorafgaand van de dag-workshop al door zodat je hier een keuze uit kunt maken. Aan deze tekening werk je de rest van de middag op eigen tempo. Aan het einde van de dag ga je naar huis met een ingelijste tekening.

De dag-workshop duurt van 9:30 – 16:00 uur en is inclusief:
- Startpakket met materialen en oefeningen.
- Koffie en thee met iets lekkers.
- Uitgebreide lunch.
- Bijpassende lijst voor de tekening.

Heb je interesse stuur mij dan gerust een mail.